Ar banāniem pildītas sirdis – lielisks deserts Valentīndienai 0
Sastāvdaļas
3 banāni
sauja dzērveņu (te izmantotas saldētas)
200 g tumšās vai rūgtās šokolādes
25 g saldkrējuma sviesta vai kakao sviesta
pusglāze mandeļu
Lai pagatavotu banānu sirsniņas, vajag silikona formiņas sirds veidā. Šeit izmantotas 6 formiņas 26,5 х 25,5 х 4 cm izmērā.
Sākumā gatavo šokolādes glazūru. Ūdens peldē liek katliņu ar šokolādes gabaliņiem un tos izkausē. Šokolādei pievieno kakao vai saldkrējuma sviestu. Labāk tomēr izmantot kakao sviestu. Maisa, lai veidotos vienmērīga masa.
Silikona formiņas izziež ar šķidro šokolādi. Tad formiņas liek saldētavā uz pāris minūtēm – lai masa sastingst. Pēc tam jāveido vēl viena glazūras kārta.
Kamēr formiņas stāv saldētavā, ar karstu ūdeni pārlej mandeles. Notīra mandeļu miziņas un mandeles sasmalcina.
Izņem formas no saldētavas, pārklāj ar otru šokolādes kārtu un vēlreiz ieliek saldētavā.
Kamēr glazūra stingst, gatavo banānu pildījumu. Notīra banānus un sablenderē.
Banāniem pievieno dzērvenes. Šo ogu skābums lieliski papildinās banānu garšu.
No banāniem un dzērvenēm veido vienmērīgu masu.
Ātri izņem no saldētavas silikona formiņas, vienmērīgi tajās ieklāj sasmalcinātās mandeles. Pārklāj ar banānu masu.
Virspusi pilnībā noklāj ar šķidro šokolādi. Liek saldētavā uz pāris stundām.
Pēc tam uzmanīgi izņem no formiņām un liek uz šķīvja.