Aptauja: Latvijā iecienītākie Ziemassvētku ēdieni ir štovēti kāposti, speķa pīrādziņi un cepetis 0
Latvijā iecienītākie Ziemassvētku ēdieni ir štovēti kāposti, speķa pīrādziņi un gaļas cepetis, liecina gaļas pārstrādes uzņēmuma “Forevers” veiktā aptauja par ēst gatavošanas paradumiem.
Aptaujā noskaidrojies, ka štovētus kāpostus kā savu favorītu Ziemassvētkos izvēlas 60,1% aptaujas respondentu, speķa pīrādziņus – 59,7% respondentu, bet gaļas cepeti – 59% aptaujāto. Tam seko pelēkie zirņi ar speķi, kurus Ziemassvētkos iecienījuši gandrīz 50% aptaujāto, savukārt tradicionālo rasolu izvēlas pasniegt 38,1% aptaujas respondentu.
“Forevers” pārstāvji norāda, ka saskaņā ar aptaujas rezultātiem iedzīvotāji Latvijā dod priekšroku tradicionālām un pārbaudītām vērtībām, izvēloties tādus svētku ēdienus, kuru pagatavošanai nepieciešams vairāk nekā 30 minūtes.
“Par spīti cilvēku aizņemtībai ikdienā, Ziemassvētkos joprojām dominē tradīcijas, kas mantotas no paaudzes paaudzē. Vērtējot pircēju paradumus, ir patīkami secināt, ka tiek meklētas ne tikai pārbaudītas receptes, bet arī kvalitatīvi produkti, ko celt uz svētku galda,” teica “Forevers” valdes loceklis Andrejs Ždans.
Aptauja tika veikta interneta platformās – “Facebook.com” un “Visidati.lv” – un tajā piedalījās 353 respondenti.