Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto.
Foto: Pexels.com

Lai noteiktu ārstēšanu, jāsaprot cēlonis 4

Lai sekmīgi ārstētu angulāro heilītu, sākotnēji nepieciešams noteikt tā cēloni – katram pacientam individuāli jāatrod faktori, kas izraisa iekaisumu, un jācenšas tie ierobežot. Tas ietver mutes veselības uzlabošanu, tostarp piemērotu protēžu un citu mutes dobuma palīglīdzekļu valkāšanu, kā arī izvairīšanos no alergēniem un kairinošām vielām, ja tādas ir zināmas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Pasaulei vajadzētu atgādināt par šīm briesmām: Krievijā rosina detonēt kodolbumbu, lai liktu “cilvēcei aizdomāties” 85
TESTS. Vai tu esi stulbs? Šis tests ātri tev palīdzēs to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

“Pie biežākajiem lokālajiem ārstēšanas līdzekļiem pieder barjeru stiprinoši, pretsēnīšu, antibakteriāli, kortikosteroīdus saturoši krēmi vai vairāku iepriekš minēto sastāvdaļu kombinācijas, kā arī nepieciešamības gadījumā vitamīnu un minerālu kompleksi, kas satur dzelzi, folskābi, biotīnu un vitamīnu B12.

Kā reta, bet interesanta terapijas iespēja atsevišķos gadījumos ir apsverama estētisko injekciju, konkrētāk, pildvielu, ievadīšana, kas nodrošina lūpu kaktiņu pacelšanos un tā novērš siekalu radīto kairinājumu. Jāņem vērā arī tas, ka pacientiem ar anatomisku mutes kaktiņu noslīdēšanu, tendenci siekalām sakrāties mutes kaktiņos vai slikti pieguļošām protēzēm ārstēšanas efektivitāte ir zemāka,” uzsver dermatoloģe, veneroloģe Alise Balcere.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.