Aprikožu čili mērce. Lieliski garšo kopā ar gaļas ēdienam vai zivi! 0
Plūmes, aprikozes, nektarīni un persiki – tie ir gardie, saldie saules augļi. Mūsdienās neviens no tiem vairs netiek uzskatīts par eksotisku, tomēr no tiem var pagatavot ko neierastu mūsu garšas kārpiņām, piemēram, čili mērci vai grilētu uzkodu. Veselīgas ēšanas kustība “Aikāgaršo” piedāvā izmēģināt oriģinālas un vasarīgas receptes.
APRIKOŽU ČILI MĒRCE
Pagatavošana laiks: 30 min
Porcija: dažas burciņas gardās mērces
Nepieciešams
Aprikozes – 1 kg
Apelsīni – 2-3 gab.
Čili pipars – 1 gab.
Laims – 1 gab.
Brūnais cukurs – 3 ēdamk.
Ķiploks – 2-3 daiviņas
Citronzāle – 1 gab.
Ingvers – 5mm saknes
Sāls – šķipsniņa
Pagatavošana
Noskalo aprikozes un attīri tās no kauliņiem
Notīri ķiploka daiviņas, sagriez čili
Izspied apelsīnu sulu
Liec visu katlā, pievieno sulu, kas izspiesta no apelsīniem.
Pieliec arī citas sastāvdaļas (pataupi vienīgi laimu).
Liec uz lēnas uguns un vāri vismaz 20 minūtes.
Pēc garšas pievieno laima sulu.
Mērci sablenderē vai izspied caur sietu.
“Aikāgaršo” padoms!
Ja vēlies, lai mērce būtu skābāka, pievieno vairāk laima, bet ja gribi to asāku, – pievieno vēl čili.
Aprikožu čili mērce lieliski sader ar gaļas ēdieniem, kā arī ar baltās zivs fileju un wok pannā ceptiem dārzeņiem. Pievieno to kā piedevu pie maltītes un izbaudi eksotiskās garšas!