Apgāztie biezpiena kēksiņi. Veselīgs našķis pie brokastu kafijas! 3
Apgāztie biezpiena kēksiņi – ļoti gards un arī veselīgs kārums, ko notiesāt pie brokastu kafijas. Parasti biezpiena plācenīšus cepam eļļā, bet šī recepte piedāvā diētiskāku iecienīto brokastu variantu, kas top cepeškrāsnī. Izdodas mazāk trekni un maigāki nekā parastie biezpiena plācenīši.
1. Biezpienu saberž ar cukuru, olām un vaniļu.
2. Pievieno sasildītu sviestu, krējumu un mannu. Samaisa viendabīgu masu.
3. Gatavo pamatni liek kēksu formiņās. Pirms tam formiņas ieziež ar sviestu.
4. Liek cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180-200 grādiem, cep aptuveni 20 minūtes, maksimums – 30.
5. Izņem no cepeškrāsns, atdzesē un izņem no formām. Pasniedz ar krējuma mērci vai ievārījumu.