Apelsīnu pudiņš 0
Sastāvdaļas – 2 apelsīni, 5 olu dzeltenumi, 1,5 glāzes piena, 100 g cukura, 25 g želatīna.
Pagatavošana.
Apelsīnus nomazgā un norīvē tiem mizu (vai nu ar rīvi, vai speciālu nazi), no apelsīniem izspiež sulu – būtu jāsanāk 0,5 glāzēm sulas.
Apelsīnu sulai pievieno želatīnu un atstāj uz stundu.
Olu dzeltenumus sakuļ.
Katliņā ielej pienu, pievieno apelsīna miziņas, liek uz uguns, uzvāra. Pievieno cukuru, samaisa.
Pievieno želatīnu ar visu sulu, samaisa.
Pēc tam pievieno sakultos olu dzeltenumus. Visu laiku maisot, uguni samazina līdz minimumam un vāra 15 minūtes.
Pēc tam masu salej vēlamajās formiņās vai trauciņos un liek ledusskapī uz 7 – 8 stundām.
Labu apetīti!