Apelsīnu-ķiršu suflē tortīte bez cepšanas 0
Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
Sarežģītība: vidēji
Pagatavošana
1. Visas sastāvdaļas sadala divās daļās: 12 g želatīna izmērcē aukstā ūdenī. Trīs olas dzeltenumus saberž ar 100 g cukura. 120 ml piena uzkarsē, pieber vaniļu. Samaisa dzeltenumus ar pienu un uzkarsē ūdens peldē, pastāvīgi maisot. Kad šķidrums sabiezē, noņem no uguns un maisot pievieno želatīnu. Atdzesē. Sakuļ 300 ml saldā krējuma un uzmanīgi iejauc suflē. Ielej masu formā un liek ledusskapī.
2. Tāpat pagatavo tortītes otro kārtu, tikai šoreiz piejauc 40 ml ķiršu sulas. Apelsīnu notīra un sadala šķēlītēs, tās liek uz vaniļas suflē un pa virsu uzlej ķiršu suflē. Liek ledusskapī atdzist.
3. Pagatavo želeju, izšķīdinot želatīnu 160 ml ķiršu sulā ar cukuru. Atdzesē un ielej platā traukā. Apelsīnu notīra, sadala šķēlītēs un tās saliek želejā. Liek ledusskapī. Gatavo suflē izņem no formas. Virsū liek želeju un svaigas ogas.
Ksenijas Ļubomirovas recepte`