Foto – gotovimdoma.ru

Apelsīnu kēkss bez miltiem 3

Sastāvdaļas:

2 apelsīni

100 g brūnā cukura

400 g cukura

6 olas

250 g maltu mandeļu

pusotra tējkarote cepamā pulvera

miziņa no viena apelsīna

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Lielā ūdens daudzumā divas stundas vāra apelsīnus. Šķidrumu pēc vārīšanas nenolej.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Samasa brūno cukuru, pusi no parastā cukura un olas. Sagriež vārītos apelsīnus nelielos gabaliņos, pievieno cukura maisījumam un sablenderē. Pievieno mandeles un blenderē vēl. Iegūto masu lej cepamajā formā. Liek cepeškrāsnī, cep aptuveni stundu.

Kad kēkss ir gatavs, tad zobu bakstāmais vai sērkociņš, iedurts tā vidū, ir sauss.

CITI ŠOBRĪD LASA

Apelsīna sulu un miziņu samaisa ar atlikušo apelsīnu novārījumu, pievieno atlikušo cukuru. Vāra uz lielas uguns aptuveni 20 minūtes, līdz izveidojas sīrupveidīga masa.

Gatavo kēksu bagātīgi pārlej ar šo sīrupu (vairākas reizes).

Kēksu pasniedz ar maskarpones sieru vai putukrējumu.

Recepte no gotovimdoma.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.