Apelsīnu kēkss bez miltiem 3
Sastāvdaļas:
2 apelsīni
100 g brūnā cukura
400 g cukura
6 olas
250 g maltu mandeļu
pusotra tējkarote cepamā pulvera
miziņa no viena apelsīna
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Lielā ūdens daudzumā divas stundas vāra apelsīnus. Šķidrumu pēc vārīšanas nenolej.
Samasa brūno cukuru, pusi no parastā cukura un olas. Sagriež vārītos apelsīnus nelielos gabaliņos, pievieno cukura maisījumam un sablenderē. Pievieno mandeles un blenderē vēl. Iegūto masu lej cepamajā formā. Liek cepeškrāsnī, cep aptuveni stundu.
Kad kēkss ir gatavs, tad zobu bakstāmais vai sērkociņš, iedurts tā vidū, ir sauss.
Apelsīna sulu un miziņu samaisa ar atlikušo apelsīnu novārījumu, pievieno atlikušo cukuru. Vāra uz lielas uguns aptuveni 20 minūtes, līdz izveidojas sīrupveidīga masa.
Gatavo kēksu bagātīgi pārlej ar šo sīrupu (vairākas reizes).
Kēksu pasniedz ar maskarpones sieru vai putukrējumu.
Recepte no gotovimdoma.ru