Ar gaļu pildītas pankūkas 3
Sastāvdaļas:
Mīklai:
• 200 g kviešu miltu
• 250 ml piena
• 250 ml ūdens
• 2 olas
• 30 ml eļļas
• šķipsniņa sāls
Pildījumam:
• 0,8–1 kg maltas cūkgaļas
• 250 g Krievijas siera
• 1–2 sīpoli
• 4 ķiploka daiviņas
• sāls
• malti melnie pipari
Pagatavošana:
Pagatavo plāno pankūku mīklu. Kamēr tā nostāvas, sagatavo pildījumu: uz pannas sakarsētā eļļā vispirms apcep sagrieztus sīpolus, tad pievieno malto gaļu un cep, ik pa laikam apmaisot. Visbeidzot iemaisa piparus, sāli un ķiploku spiedē izspiestas ķiploka daiviņas. Kamēr pildījums dziest, izcep plānās pankūkas. Kad pildījums atdzisis, tam pievieno sarīvētu sieru un pilda pankūkas – katras viducī liek 2 ēdamkarotes pildījuma, tam pārloka vienu malu, otru, trešo un ceturto.
Sapildītās pankūkas kārto uz pannas ar locījuma vietu uz leju un vēlreiz apcep no abām pusēm nelielā eļļas daudzumā, lai izkustu siers.
Pasniedz ar skābo krējumu.