Franču pankūciņas 3

Foto: SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas:

• 120 g kviešu miltu

• 150 ml piena

• 250 ml saldā krējuma

• 2 olas

• 1 ēdamkarote pūdercukura

• šķipsniņa sāls

• smalki rīvēta apelsīna miziņa

Mērcei:

• 4 apelsīnu sula

• 1 citrona sula

• 120 g cukura

• 100 g sviesta

• 3 ēdamkarotes apelsīnu liķiera

Pagatavošana:

Lielā bļodā izsijā miltus, cukuru un sāli. Pakāpeniski iejauc pienu un saldo krējumu. Pievieno olas un apelsīnu miziņu. Ļauj uzbriest vismaz stundu. Cep pannā sakarsētās taukvielās tik plānas kā papīra lapa.

Lai pagatavotu mērci, pannā izkausē cukuru, līdz tas sāk karamelizēties. Pakāpeniski pievieno augļu sulu un pārējās mērces sastāvdaļas. Vāra, līdz sāk biezēt.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.