Franču pankūciņas 3
Sastāvdaļas:
• 120 g kviešu miltu
• 150 ml piena
• 250 ml saldā krējuma
• 2 olas
• 1 ēdamkarote pūdercukura
• šķipsniņa sāls
• smalki rīvēta apelsīna miziņa
Mērcei:
• 4 apelsīnu sula
• 1 citrona sula
• 120 g cukura
• 100 g sviesta
• 3 ēdamkarotes apelsīnu liķiera
Pagatavošana:
Lielā bļodā izsijā miltus, cukuru un sāli. Pakāpeniski iejauc pienu un saldo krējumu. Pievieno olas un apelsīnu miziņu. Ļauj uzbriest vismaz stundu. Cep pannā sakarsētās taukvielās tik plānas kā papīra lapa.
Lai pagatavotu mērci, pannā izkausē cukuru, līdz tas sāk karamelizēties. Pakāpeniski pievieno augļu sulu un pārējās mērces sastāvdaļas. Vāra, līdz sāk biezēt.