Apaļas kā saulīte: 7 vislabākās pankūku receptes 3
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Pankūkas ir viens no senākajiem graudaugu ēdieniem. Tās cēla galdā gadskārtu svētkos, kāzās un bērēs, jo pankūku apļa forma simbolizēja sauli, mēnesi un mūžību. Pankūku mīklai nepieciešami trīs pamatprodukti – milti, piens un olas. Pievienojot vēl kādu sastāvdaļu, var iegūt pārsteidzošu rezultātu.
Biezās pankūkas
Sastāvdaļas:
• 200 g miltu
• 350 ml piena
• 2 olas
• 30 g kausēta sviesta
• 2 tējkarotes cepamā pulvera
• 1 tējkarote cukura
• šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
Pienu un olas sakuļ. Miltus un cepamo pulveri izsijā lielā bļodā, pieber sāli un cukuru. Maisot pakāpeniski pievieno olas ar pienu un kārtīgi sajauc. Pieliek izkausēto sviestu un samaisa. Cep sakarsētā pannā, neizmantojot taukvielas, – tā pankūkas apvelkas vienmērīgi brūnas.
Labi garšo ar kļavu sīrupu, bet tiklab ar skābo krējumu.