0
Pica soli pa solim
1. Uz mīklas pamatnes pirmo klāj pašgatavotu tomātu mērci. Aizmirstam par kečupu!
2. Pēc tam uzbārsta sarīvētu sieru. Vispiemērotākā ir cietā picas mocarella, ko var nopirkt dažos veikalos. Ja tās nav, izmanto 50% Krievijas sieru.
3. Diezgan tuvu klāt citu citai liek desas Salami peperoni ripiņas, atstājot vietu liellopu gaļas kubiciņiem.
4. Paprikas strēmelītes, šampinjonu šķēlītes, sīpolu un olīvu ripiņas uzliktas. Pica gandrīz gatava likšanai cepeškrāsnī…
5. …vēl tikai jāuzbārsta nedaudz siera.
Padomi
• Siers jāliek nākamajā kārtā pēc tomātu mērces. Ja to biezā slānī uzbārsta garnējumam (desai, šķiņķim, tomātiem, paprikai, jūras veltēm vai kam citam), produkti zem siera cepures sautēsies, nevis cepsies, bet šķidrums samērcēs pamatni.
• Jo treknāks siers, jo tas labāk kusīs.
• Garnējuma smagākās sastāvdaļas liek zem vieglākajām, piemēram, tomātus virs salami.
• Lai labi izceptos, desai un šķiņķim jābūt plāni sagrieztam, citādi cepot iztecēs pārāk daudz tauku.
• Pica jācep īsu brīdi (8–10 minūtes) augstā temperatūrā (+220…+250 °C).