Anti pasta šķīvis ar Mozarellas salātiem un Dippi mērcītēm. RigaTV24 videorecepte 0
Kā gatavot antipastu:
Mozzarella saplūc un izkārto pa šķīvi, pārber ar sakapātiem Čillī. Cibatta maizi sagriez vidēji plānās šķēlēs, pārlej mazliet ar eļļu un krāsnī apcep. Uz rīves sarīvē tomātus, pievieno balsamico, olīveļļu un sāli. Visu samaisi un liec uz apceptās Cibatta. Papriku nomizo ar nazīti un sagriez četrās daļās, cep uz pannas ar garšvielām. Žāvētās gaļas izkārto pa šķīvi.
Mozzarella salāti
Sastāvdaļas:
Mozzarella siers
Tomāti
Salāts lapu mix
Pētersīļi
Kinza
Olīveļļa
Kā gatavot:
Sieru un tomātus sagriež plānās šķēlēs, kārto uz šķīvja viens tomāts, virsū mozzarella šķēle un tā atkārto līdz izkārto visu. Blenderī ieliec saplūktu kinzu, pētersīļus, olīveļļu. Sablenderē un pieber mazliet sāli.
Dippi mērcītes
Sastāvdaļas:
Selerija kāts
Burkāns
Pētersīļi
Skābais krējums
Krēma siers
Ķiploks
Kā gatavot:
Selerija kātus un burkānus sagriez mazākos gabalos un ieliec blenderī, pievieno ķiploka daiviņu, pētersīļus un olīveļļu. Sablenderē un beigās pievieno skābo krējumu un sablenderē. Pārber pāri ar sakapātiem pētersīļiem.