Ananāsu mafini ar kokosriekstu skaidiņām: ātri pagatavojami! 5
Ja jūsmājās kārumnieki pieprasa vakaros kaut ko gardu, bet apnikuši klasiskie mafini, šī recepte derēs izcili! Viegla un ātra pagatavošana un fantastisks rezultāts!
Ananāsu mafini ar kokosriekstu skaidiņām
Sastāvdaļas:
Augu eļļa – 100 ml
Olas – 3 gb.
Vaniļas cukurs – 1 tējkarote
Milti – 220 grami
Soda – 1/4 tējkarote
Ananāss konservēts (var arī saldinātā sīrupā) – 120 grami
Cukurs – 150 grami
Krējums vai bezpiedevu jogurts – 50 grami
Kokosriekstu skaidiņas – 40 grami
Cepampulveris – 1 tējkarote
Sāls – 1/4 tējkarote
Pagatavošana:
Sajauc traukā olas, eļļu, krējumu, parasto cukuru, sodu un vaniļas cukuru. Visu samaisa līdz vienmērīgai konsistencei. Pievieno kokosrieksta skaidiņas.
Pakāpeniski pievienojot sāli, cepampulveri un miltus, visu sajauc viendabīgā mīklā.
Pievieno mazos gabaliņos sagrieztus konservētus ananāsus. Kārtīgi samaisa.
Masu liek ar karoti kēksu silikona formiņās un liec cepties cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem.
Cep aptuveni 25 minūtes. Mafinu gatavību pārbauda ar sērkociņu – gatavi tad, kad tas ir sauss.
Labu apetīti!