Foto – eda.ru

Amerikāņu ķirbju pīrāgs ar kanēli 2

Sastāvdaļas 8 porcijām:

400 g kviešu miltu

250 g saldkrējuma sviesta

3 olas

900 g ķirbja

200 g cukura

200 ml 30% saldā krējuma

kanēlis pēc garšas

vaniļas cukura pēc garšas

sāls pēc garšas

1. Dziļā traukā izsijā miltus ar sāli. Pirkstos saberž ar mīkstu sviestu, pēc tam pievieno viegli sakultas olas. Samaisa. Mīklu saveļ bumbā, ietin plēvē un ieliek aukstumā uz 30-50 minūtēm.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Telegram” kanālos arvien satraucošākas krievu atzīšanās: Karš ir kļuvis par komadieru privāto biznesu
Kokteilis
Līdz nedēļas beigām lielo džekpotu izvilks šīs četras Zodiaka zīmes
Visticamākais scenārijs – uzbrukums Suvalku koridoram: brīdina, ka kaujas operācija pret NATO varētu sākties jau 2027. gadā
Lasīt citas ziņas

2. Notīra ķirbi, izņem sēklas. Mīkstumu sagriež kubiņos. Liek katlā ar biezu pamatni, pievieno nedaudz ūdens un tvaicē, līdz ķirbju gabaliņi kļūst mīksti un ūdens iztvaiko. Pēc tam mīkstumus sablenderē vienmērīgā masā. Lai masa būtu vēl maigāka, to var iztrīt caur sietu.

3. Uz virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem, izklāj mīklu un izrullē. Tad to liek aptuveni 30 cm diametra formā. Pārklāj ar cepampapīru un uzber jebkurus putraimus vai zirņus. Tas palīdzēs mīklai izcepties vienmērīgi. Cep 15 minūtes 190 grādos.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Ķirbju masu  ielej dziļā traukā, sakuļ kopā ar divām olām, saldo krējumu, garšvielām. Tad šo masu klāj virsū mīklai (kurai, protams, noņemti putraimi un cepampapīrs). Cep 50-55 minūtes 180 grādos.

Recepte no eda.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.