Amerikāņu ābolu pīrāgs. Sena recepte 2
Līdz pirmajiem kolonistiem Jaunā Pasaule nepazina ābolus – pagāja nebūt ne maz gadu, līdz iestādītās ābeles sāka nest ražu. Un, kaut arī ābolu pīrāgs ir senāks par pašām Amerikas Savienotajām valstīm, amerikāņu fanātiskā piekrišana šim pīrāgam padarījusi to par nacionālo mājas labklājības simbolu.
Pamatnei:
1,5 glāzes miltu
1/2 glāzes augu eļļas
2 ēdamkarotes auksta piena
1,5 tējkarotes cukura
1 tējkarote sāls
Pildījumam:
6 āboli, kas attīrīti no mizas un serdes
3/4 glāzes cukura
3 ēdamkarotes miltu
3/4 tējkarotes malta kanēļa
1/2 tējkarotes maltu muskatriekstu
Augšējai kārtai:
1/2 glāzes miltu
1/2 glāzes cukura
1/2 glāzes sviesta
Kā gatavot:
Uzsilda cepeškrāsni līdz 175 grādiem.
Lielā traukā samaisa sastāvdaļas, lai izveidotos vienmērīga konsistence. Liek maisījumu cepamajā formā, izklājot tā pamatni un sānus.
Sagriež ābolus nelielos gabaliņos, izliek uz mīklas. Atsevišķi samaisa atlikušās sastāvdaļas pildījumam un masu vienmērīgi uzklāj āboliem.
Samaisa augšējās kārtas sastāvdaļas un uzklāj pildījumam.
Cep cepeškrāsnī 45 minūtes.