Amaranta plācenīši ar lēcām 0
Sastāvdaļas
* glāze amaranta graudiņu
* pusotra sauja šķelto sarkano lēcu
* šalotes vai parastais sīpols
* 2 ķiploka daiviņas
* sauja maurloku vai parasto lociņu
* apmēram ēdamkarote bioloģiski audzētu kviešu miltu
* 2 tējkarotes cepamā pulvera
* 3 vistas olas vai 6–7 paipalas oliņas
* pāris ēdamkarotes piena
* divas ēdamkarotes olīveļļas
* gī sviests vai lauku sviests
* sāls un pipari pēc garšas
* krējums vai grieķu jogurts pasniegšanai
Pagatavošana.
Lēcas pārlej ar karstu ūdeni un uzbriedina 20 minūtes.
Katlā ieber glāzi amaranta graudu un aplej ar glāzi ūdens, pieber nedaudz sāls, uzliek vāku un vāra 10 minūtes uz mērenas uguns. Katlu noņem no uguns, bet vāku atstāj un amarantu uzbriedina vēl aptuveni 10–15 minūtes.
Tikmēr mazākā katliņā ielej divas ēdamkarotes olīveļļas, pievieno smalki sakapātu šalotes sīpolu, iespiež ķiploku un nedaudz apcep. Pēc tam pieber uzbriedinātās lēcas, sāli un piparus pēc garšas, samaisa un pacep pāris minūtes. Uzmanās, jo lēcas var ātri piedegt!
Amarantam pievieno lēcas, miltus, cepamo pulveri, olas, pienu un smalki sagrieztus lociņus. Masu rūpīgi sajauc, līdz tā atgādina biezu sviestu. Veido plācenīšus un cep no abām pusēm sakarsētā pannā gī sviestā.
Pasniedz ar krējumu vai grieķu jogurtu. Uzbārsta zaļumus.
Cepot plācenīšus, var pievienot olīvu kauliņu, riekstu vai ķirbju eļļu. Mīklai piena vietā var likt skābu krējumu vai beztauku jogurtu.