Amaranta biezputra ar augļiem – ātras un veselīgas brokastis 0
Sastāvdaļas
240 g amaranta
480 ml piena
100 g brūnā cukura
divi nektarīni
divi nelieli bumbieri
divi persiki
60 g sviesta
Pagatavošana.
Amarantu noskalo. Katliņā ielej 240 ml ūdens un gandrīz puslitru piena, ieber amaranta graudiņus. Vāra uz lēnas uguns 15–20 minūtes.
Pannā izkausē sviestu, pievieno šķēlītēs sagrieztus augļus un cukuru, uz nelielas uguns tos karamelizē.
Šķīvī liek biezputru un bagātīgi pārliek ar karamelizētajiem augļiem.
Putrai var pievienot arī kanēli, kardamonu un vaniļas cukuru. Karamelizēto augļu vietā biezputru var aizdarīt ar svaigu augļu gabaliņiem vai ogām, saldumam var pievienot dateles, ievārījumu vai medu – kas labāk garšo.