Foto – Anda Krauze

Alū marinēta, rupjmaizē panēta karbonāde ar dārzeņu salātiem 0

Restorāns “Aronia”, kas atrodas Rīgā, Elizabetes ielā, atzīts par vienu no 2013. gada desmit labākajiem jaunatvērtajiem restorāniem. Turklāt aronijas ir ne tikai tā nosaukumā, te var veldzēties ar aroniju morsu un nogaršot vienu otru ēdienu ar šīm vērtīgajām ogām. Galvenokārt ēdienkartē – Eiropas un Vidusjūras ēdieni, stāsta bārmene un viesmīle Lilita Poriete. Pavārs Gatis Vanags mums atklāj, kā pagatavot dažus no savas bagātīgās izdomas “augļiem”. Bet no karstajiem dzērieniem restorānā īpaši plašs ir zāļu tēju klāsts. Aukstā ziemas dienā te var sasildīties, malkojot pļavas sarkanā āboliņa, nātru, brūkleņu, ievziedu, viršu un citas zāļu tējas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Alū marinēta, rupjmaizē panēta karbonāde ar dārzeņu salātiem

SASTĀVDAĻAS Cūkgaļas karbonāde, alus, bekons, ķiršu tomātiņi, ķiploki, spināti, zaļumi, eļļa, Portobello vai citas sēnes, citrons, kviešu milti, rupjmaizes rīvmaize, ola, sāls, melnie maltie pipari, kaltēts timiāns.

CITI ŠOBRĪD LASA

KĀ GATAVOT? Bekonu sacep kraukšķīgu. Karbonādes šķēli izklapē, aplej ar alu, uz 30 min ievieto ledusskapī. Pēc tam noziež ar sinepēm, apviļā miltos, sakultā olā un rupjmaizes rīvmaizē. Cep uz pannas vidēji brūnu, pēc tam 6 – 7 min 180 grādos cepeškrāsnī. Ķiršu tomātu pusītēm pievieno sakapātus zaļumus un ķiplokus, pārlej ar eļļu, liek trauciņā, ko ievieto ledusskapī. Viegli apcep ķiplokus, pievieno sagrieztas sēnes, sāli, piparus, timiānu. Kad sēnes gandrīz gatavas, liek klāt ķiršu tomātu, zaļumu un ķiploku maisījumu, nedaudz citronu sulas, sāls, viegli apcep. Pannu noņem no uguns, pievieno spinātus, apmaisa, pārkaisa ar pipariem. Mērcīti gatavo, pannā uzkarsējot mārrutkus, kam pievienots saldais krējums un šķipsniņa sāls.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.