Alus pastēte 0
Zosu aknas (arī pīles, tītara, liellopa) atbrīvo no cīpslām un plēvēm, sagriež gabalos un katlā apcep sviestā, līdz kļūst brūnas. Neļaut sautēties! Izņem aknas, katlā ieliek ļoti plānās ripiņās sagrieztu saldo sīpolu, pāris ķiploku daiviņu, pusi selerijas kāta, pusi burkāna, kā arī pāris timiāna zariņus un cep sviestā. Kad dārzeņus rauj klāt pie katla dibena, pielej pusglāzi tumšo filtrēto alu, pievieno aknas, saldo krējumu, piparus, sāli un novāra, līdz šķidrums krietni sarucis. Masu blenderī samaļ kopā ar aukstu sviestu (1 kg aknām jāņem 200 g sviests), liek traukā, pa virsu uztecina cūku taukus un novieto ledusskapī. Smērē uz sviestā apceptas maizes, dekorē ar žāvētu plūmju un svaigu ķiploku pastu – siltā ūdenī izmērcētas plūmes sablendē kopā ar ķiplokiem un izberž caur sietu. Dekoram izmanto arī grauzdētus šalotes sīpolu gredzenus, maurloku ziedus un dārza krešu lapiņas.
Uzkoda pie gaišā nefiltrētā alus.
Brieža karpačo uz superplāniem kartupeļu čipsiem
Brieža fileju nosusina, sagriež plānās šķēlītēs, uzliek papīru un izdauza līdzīgi, kā to dara ar karbonādi.
Izvāra kartupeļus un saspiež ar divām papīra loksnēm, izrullējot ļoti plānā kārtā. Uz diennakti atstāj istabas temperatūrā. Kad masa izkaltusi, fritē eļļā 190 grādos.
Gaļu liek uz kartupeļu čipsa, dekorē ar kazas krēmsieru, sinepēm, kviešu alū sviedrētu un karamelizētu sīpolu biezeni, jaunajiem cukurzirņiem, maurloku ziediem un akmeņlauzīšu lapiņām. Uzkaisa nedaudz sāls garšas paspilgtināšanai.
Uzkoda pie dūmalus.