Rīsu piens 0
To gatavo no vārītiem rīsiem. Vispirms rīsus nomazgā, līdz ūdens vairs nav duļķains, tad aplej ar karstu ūdeni attiecībā 1 : 3 un izvāra mīkstus. Der arī tvaicēti rīsi. Vērtīgāki gan ir brūnie rīsi, kurus 8–10 stundas ieteicams izmērcēt, lai neitralizētu tajos esošos enzīmu inhibitorus, kas traucē atsevišķu uzturvielu uzsūkšanos, un tikai pēc tam izvārīt mīkstus.
Rīsu pienu gatavo līdzīgi, tikai proporcija ir 1 : 4, proti, 100 ml izvārītu rīsu nepieciešami 400 ml ūdens. Jaudīgā blenderī tos var labi sakult viendabīgā konsistencē, nav nepieciešams izkāst caur marli. Palikušos biezumus izfiltrē. Vislabāk garšo atdzesēts kopā ar medu, cukuru vai sīrupu un šķipsniņu malta kanēļa. Rīsu pienam piestāv saldētas zemenes. Var gatavot arī spēcinošas putras, piemēram, no pilngraudu auzu pārslām.