Kaņepju dzēriens 0
• 100 ml izmērcētu kaņepju sēklu
• 300 ml ūdens
• 3 dateles
• ½ ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
• ⅓ tējkarotes vaniļas ekstrakta
• Šķipsniņa sāls
Kaņepju sēklas vismaz divas stundas mērcē vēsā ūdenī (var atstāt arī uz nakti). Blenderī kaņepju sēklas un dateles sakuļ ar ūdeni, izkāš caur marlīti. Pievieno vaniļas ekstraktu, kokosriekstu eļļu un sāli (bez šīm sastāvdaļām var iztikt, vai pievieno tikai vaniļas ekstraktu vai cukuru). Kaņepju dzērienam labi piestāv arī malts kanēlis un kardamons.
Tāpat gatavo ķirbju sēkliņu dzērienu. Tikai pirms tam sēkliņas 4–6 stundas jāizmērcē. Arī šim dzērienam var pievienot vaniļas ekstraktu, šķipsniņu sāls, dateles vai medu saldumam.
Savukārt dzērienam no magoņu sēkliņām magoņu un ūdens attiecība ir tikai 1 : 1,5. Vispirms sēkliņas 10–15 minūtes izmērcē vēsā ūdenī un tad izkāš caur sietu. Pēc tam sakuļ blenderī kopā ar filtrētu vai avota ūdeni, izkāš caur vairākkārt salocītu marli un pievieno saldvielu (medu, cukuru, sīrupu). Labi garšo, ja pieliek nedaudz mandeļu ekstrakta.
! Magoņu sēkliņas uzglabājot drīz vien kļūst rūgtas, tāpēc pirms dzēriena gatavošanas ieteicams tās pagaršot.