Aļņa gaļas sautējums ar rupjmaizi un kāli 0
Aļņa gaļu atbrīvo no plēvēm, cīpslām un sagriež nelielos gabaliņos. Uz pannas apcep brūnus, pievienojot nedaudz sāls, piparu un lāsi konjaka. Vīnogu kauliņu eļļā apcep rupj-maizes kubiciņus.
Sarīvē burkānu, kāli un sīpolu. Sākot ar gaļu, visu kārto spiediena vārāmajā katliņā, pievieno vēl mazliet piparu, dažas kadiķogas un lauru lapu.
Pārlej ar ūdeni un sautē 20 minūtes. Atver katliņu un pievieno saldo krējumu. Tāpat bez vāka pasautē vēl dažas minūtes.
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai svaigiem sagrieztiem dārzeņiem. Klāt labi garšos upeņu vīns.
Sautējumu var gatavot arī cepeškrāsnī keramikas podiņā, ar kuru arī pasniedz galdā.