Aļņa gaļas plācenīši ar mocarellas siera pildījumu 0
Sastāvdaļas
• aļņa gaļas mīkstums
• ola
• šampinjoni
• konservētas pupiņas
• sarkanie sīpoli
• paciņa saldā krējuma
• cietais siers
• mocarellas siers
• koriandra sēklas
• kadiķogas
• rozmarīns
• sāls un pipari
Pagatavošana.
Aļņa gaļas mīkstumu atbrīvo no cīpslām un plēvēm un samaļ gaļas maļamajā mašīnā, izmantojot vidēji rupju sietiņu. Masai pievieno olu, piestā sadrupinātas koriandra sēklas, sasmalcinātas kadiķogas (arī tās var lieliski saspiest akmens piestiņā). Sāli un piparus pievieno pēc garšas.
No masas veido plaukstas lieluma ap 1 cm biezus plācenīšus. Uz viena plācenīša uzliek mocarellas šķēlīti un pārsedz ar citu plācenīti. Malas rūpīgi savieno.
Uz pannas bagātīgi lej olīveļļu un uzkarsē. Eļļā iemet šķipsniņu rozmarīna. Kad tas sācis apgruzdēt, liek pildītos plācenīšus un cep, līdz izveidojas brūna, kraukšķīga garoziņa, tad apgriež uz otru pusi. Kad plācenīši apcepušies, tiem pievieno sagrieztus šampinjonus, vēl pēc brīža konservētas pupiņas. Pārlej ar saldo krējumu un nedaudz pasautē uz mazas liesmas, ik pa brīdim pamaisot, lai nepiedeg. Kad gatavs, pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.
Pasniedz ar kapātiem sarkanajiem sīpoliem, kas aizdarīti ar olīveļļu, šķipsniņu rozmarīna un sāli.