Aliču ievārījums ar bumbieriem 1
Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
2 kg aliču
1,5 kg cukura
3 lieli bumbieri
150 ml ūdens
Pagatavošana.
Aličas nomazgā, saber katlā, pārlej ūdeni, uzliek vāku un vāra 5-7 minūtes. Tad plūmes izberž caur sietu, lai atdalītu miziņas un kauliņus. Liek masu katlā, pievieno cukuru un vāra 10 minūtes. Pēc tam pievieno mazos gabaliņos sagrieztus bumbierus un turpina vārīt 20-25 minūtes. Ievārījumu salej tīrās burkās un aizvāko. Sasedz uz nakti segās, pēc tam novieto vēsumā.
! Sanāk stiprs, medains ievārījums, bumbieri to padara maigāku.