Foto: Liliya Kandrashevich/SHUTTERSTOCK

Vislabāk slāpes remdē tēja. Ko uzskata par labāko ledustējas pamatu? 3

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Gatavojot ledustēju, var eksperimentēt. Tējas var jaukt vienu ar otru, neparastākai garšai pievienot dažādus augļus, ogas, sulas, var variēt ar saldumu un stiprumu. To var gatavot no pļavā salasītajām tējām vai pagatavot tradicionālo citronu ledustēju, tikai ar nosacījumu, lai piedevas nenomāc tējas pēcgaršu.

Tomēr par labāko ledustējas pamatu uzskata zaļo tēju. Tā tonizē un atsvaidzina ādu, kā arī tieši karsta lieliski veldzē slāpes. Ar stipru, koncentrētu zaļo tēju nedrīkst aizrauties – dienā nav vēlams izdzert vairāk par 5 krūzītēm. Atšķaidītu, piemēram, ledustējā, to var dzert, cik tik lien.

Apelsīnu ledustēja

• 1 litrs ūdens

• 5 tējas maisiņi

• 350 ml apelsīnu sulas

CITI ŠOBRĪD LASA

• 3 tējkarotes svaigi spiestas citrona sulas

• 3 ēdamkarotes cukura

• pusapelsīns

• sauja piparmētru

Piparmētras lapas un tēju aplej ar verdošu ūdeni, ļauj ievilkties, nokāš. Tējai pievieno apelsīnu sulu, cukuru, citrona sulu, šķēlītēs sagrieztus apelsīnus, visu rūpīgi samaisa un atdzesē. Dzērienu rotā ar svaigām piparmētras lapām, zemenēm. Dzer aukstu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.