Sulīgi, atsvaidzinoši un veselīgi! Vienkāršs deserts salduma nogurdinātajiem 0
Ogu laikā vasarā patērējam daudz saldo ēdienu, bet vienmēr ap stūri glūn ļaunais cukurs. Gadās, ka acis priecē ogām nobārstīta kūka, taču ar pirmo karoti top skaidrs, ka pūkainie krēma kalni novilks pie zemes kā akmens.
Es daru tā. Ņemu litru kārtīga lauku rūgušpiena un pa puslitram svaigu ogu, šoreiz avenes un mellenes. Nelielā ūdens daudzumā izkausēju divas ēdamkarotes briedināta želatīna, pievienoju vienu ēdamkaroti medus un vienu paciņu vanilīna cukura, labi samaisu un iejaucu rūgušpienā.
Veidnē ieberu kārtu aveņu, kārtu melleņu un pārleju ar balto masu. Lieku ledusskapī sastingt. Pēc neilga laika man ir divi litri želejveida deserta, ko dekorēju un pasniedzu ar svaigām piparmētru lapām. Sulīgi, atsvaidzinoši un veselīgi! Brīdinu: var apēst daudz.