Citronu marinē tāpat kā gurķi! Raimondas Vazdikas superrecepte 0
Raimonda Vazdika, aktrise un dziedātāja: Marokā, kur nesen biju ceļojumā, brokastīs pasniedza vēršaci ar plāni sagrieztām un apceptām tomātu un… marinēta citrona šķēlēm.
Piedāvājumā bija arī omlete ar ceptām olīvām, kas mums tāpat ir neierasts variants. Arī gatavojot ēdienu tadžīnās, skābumam un sāļumam marokāņi pievieno marinētus citronus un olīvas.
Man tā šķita interesanta garšu kombinācija, tāpēc, atgriezusies Latvijā, nolēmu iemarinēt citrusaugļus.
Kā tas īsti jādara, nezināju, nodomāju – ar ko citrons atšķiras no gurķa, vienkārši vajag marinēt un sālīt.
No ābolu etiķa, cukura un sāls pagatavoju marinādi, ko uzkarsēju un uzlēju citroniem.
Tie jāizvēlas ar plānu miziņu, jo marinē nemizotus.
Citronus marinādē noturēju nedēļu istabas temperatūrā, kādu dienu arī ledusskapī.
Tie sanāca skābeni sāļi un atspirdzinoši. Citrona konsistence īpaši nemainījās, vienīgi miziņa marinādē bija kļuvusi mīksta.
Šādi sagatavotu citrusaugli var pasniegt ar gaļas un zivju ēdieniem.