Saldie žagariņi. Garšo tik pat labi, kā bērnībā 0
Ne vienās vien mājās bērniem savulaik liels našķis bija vecmāmiņas gatavotie žagariņi. Bērns būdama, arī Rīgas Juglas vidusskolas mūzikas skolotāja Inese Niedra ar nepacietību gaidīja, kad varēs mieloties ar vecmāmiņas gatavotajiem žagariņiem. Tagad viņa tos gatavo pati. Lūk, recepte!
Žagariņiem nepieciešams
1 kg augstākā labuma kviešu miltu
500 ml 35% saldā krējuma
4 olas
12 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa sāls
kanēlis un vaniļas cukurs
Pagatavošana
Ar mikseri sakuļ olas ar cukuru, sāli, kanēli un vaniļas cukuru.
Pielej saldo krējumu un vēl nedaudz kuļ ar mikseri.
Pamazām pievieno miltus, sijājot caur sietiņu. Ar karoti iemaisa sakultajā masā.
Kad mīkla kļuvusi diezgan bieza, to cītīgi mīca.
Miltus ber tādā daudzumā, lai mīkla iznāktu tik stingra, ka to var plāni izrullēt.
Mīklu izrullē un sagriež aptuveni 3 cm platās strēmelēs.
Tad tās sagriež rombiņos, kuriem iegriež vidū un caur iegriezumu izvelk vienu stūrīti. Veidojas austiņas.
Nelielā katliņā ielej diezgan daudz rafinētās saulespuķu eļļas. Žagariņus met katlā un vāra eļļā gaiši brūnus.
Ar putojamo karoti izņem no katliņa, kārto lielā traukā un apkaisa ar pūdercukuru.