Aknu pastēte dāņu gaumē. KONKURSA recepte 0
Vēlos iepazīstināt ar savu recepti, kuru ieguvu Dānijā 90. gadu sākumā un kura, manuprāt, ir ievērības vērta. Manā mājā šai receptei ir īpaša vieta un labprāt ar šo pastēti uzcienāju draugus. Pastēte ir gan maiga, gan ar interesantu garšas buķeti.
Ir jābūt stingram raksturam, lai garšojot nejauši neiztukšotu gatavo trauku.
Iesaku pamēģināt, nenožēlosiet!
Dāņu pastēte
Sastāvs:
1 sīpols
250 gr. aknas, svaigas
250 gr. speķis- svaigs vai žāvēts
50 gr sviests
1 ēdamkarote miltu
1-1,5 glāzes piens
2 olas
1 naža gals pipari
1 naža gals maltu krustnagliņas;
sāls
Kā gatavot?
Gatavo sekojoši – aknas, speķi, sīpolu samaļ vienu reizi; no 50 gr sviesta, miltiem, piena bļodiņā uztaisa pabiezu mērci: visu samaisa kopā + olas + garšvielas, SAMAISA! Ar mikseri uzputo mazliet.
Bļodu ar masu liek ūdens peldē, cep 1,5 stundas.
Ar cieņu, Anita Kovaļenko ( zvērināta advokāte)
Kuldīgā
Foto ir ilustratīvs un neatspoguļo konkrēto recepti