Aknu pastēte ar konjaku 0
Sastāvdaļas. 600 g liellopu aknu, 50 g konjaka, 3 vidēji lieli sīpoli, 200 g sviesta, 50 g saldā krējuma, sāls, pipari, muskatrieksts, ķiploks, timiāns.
Kā gatavot?
Liellopu aknas sagriež gabaliņos un 10 min. marinē konjakā. Sīpolus sagriež kubiņos un cep sviestā zeltainus, pievieno timiānu un sakapātu ķiploku. Pēc tam sviestā uz pannas cep aknas, pieber rīvētu muskatriekstu. Aknas un sīpolus divas vai trīs reiz maļ gaļas mašīnā, pievienojot sviestu. Pieber sāli un piparus. Masu saputo ar saldo krējumu. Lej trauciņos, ļauj atdzist. Pasniedz ar zeltainiem kruasāniem.
Gatavoja atpūtas kompleksa “Turbas” šefpavāre Agnese Ventiniece.