Aknu pastēte ar burkāniem 0
Sastāvdaļas:
1,5 kg cūkas aknu
1 kg cūkas speķa
400 g saldkrējuma sviesta
2 lieli burkāni
3 galviņas ķiploka
3 lauru lapas
10 melnie pipari
Sauja melno malto piparu
Pusotra ēdamkarote sāls
Aknas nomazgā, atdala cīpslas, sagriež nelielos gabalos, apcep uz pannas. Speķi kopā ar burkāniem apcep uz pannas. Aknas un gaļu liek piecu litru katlā, pielej ūdeni, lai katla saturs būtu nosegts, un uzvāra. Kad parādās putas, nomaina ūdeni. Pievieno ķiplokus, piparus, lauru lapas, burkānus un visu vāra divas stundas. Tad aknas, speķi un burkānus samaļ gaļas mašīnā, bet pēc tam sablendē, pievienojot sviestu, trīs svaigas ķiploka daiviņas un melnos maltos piparus.
Gatavoja užavniece Sarmīte Krūmiņa