Ak, cik garšīgi! Kreptīgās sīpolbulciņas cepeškrāsnī 3
Šīs sīpolu maizītes ir tik vienkāršs ēdiens, ka dažiem sastāvdaļas un to vienkāršība var raisīt izbrīnu – tiešām? Patiesībā, lai pagatavotu šos gardo uzkodu, kuru var ēst vienkārši tāpat vai klāt pie zupas vai salātiem, ir nepieciešama visparastākā rauga mīkla, bet pildījumam – tikai viena sastāvdaļa!
Sastāvdaļas:
• Dzīvais raugs – 5 grami
• Piens – 1 glāze
• Kviešu milti – 3,3 glāzes
• Cukurs – 0,5 tējkarotes
• Sāls – 1,25 tējkarotes
• Saulespuķu eļļa – 2 ēdamkarotes
• Sīpoli – 4 gab.
• Paprikas sausā garšviela – 0,5 tējkarote
• Malti melnie pipari – 0,5 tējkarote
• Timiāns (sausā garšviela) – pēc garšas
• Oregano (sausā garšviela) – 0,5 tējkarote
• Olas dzeltenums – 1 gab.
Pagatavošana:
1. Dziļā traukā sajauc “dzīvo” raugu ar 1 ēdamkaroti kviešu miltiem, cukuru un pusglāzi nedaudz uzsildīta piena. Ļauj mīklai mazliet “uzpūsties”. Pēc tam pievieno pāri palikušos miltus, pienu, cukuru, 0,5 tējkarotes sāls un saulespuķu eļļu. Visu sajauc un ienes trauku kādā siltākā vietā un atstāj uz pusstundu.
2. Pa to laiku sagatavo pildījumu. Nomizo paliela izmēra sīpolus, sagriež tos četrās daļās un samaļ blenderī viendabīgā masā.
3. Uzsilda pannā eļļu, liek cepties sīpolus, pievieno timiānu, oregano, papriku, sāli un melnos piparus. Visu kārtīgi samaisa. Neļauj piedegt!
4. Uz darba virsmas uzberiet miltus. Paņemiet mīklu. Sarullējiet to desā un sagrieziet vienādās astoņās daļās.
5. Katru daļu izrullējiet kā plakanu piciņu un lieciet uz cepešpannas, uz kuras uzklāts cepampapīrs.
6. Uz katras “piciņas” ar otiņu uzsmērējiet mazliet iepriekš sakultu olas dzeltenumu atsevišķā traukā un lieciet ar karoti virsū apcepto sīpolu masu.
7. Lieciet cepties cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cepiet vidēji 20 minūtes, kamēr virsma kļūst zeltaini brūna.
Labu apetīti!