Ājūrvēdiskā asā zupiņa 1
Šī zupa ir labi zināma Austrumos.
Uz nakti iemērc 3 glāzes zirņu.
Labi nomazgā.
Liek bļodā ar ūdeni, pievieno ingveru, nedaudz paukuša gī sviesta.
Uz lielas uguns uzvāra.
Samazina uguni līdz mazai, cieši uzliek vāku.
Atstāj lēnām vārīties uz stundu.
Pievieno burkānus.
Turpina vārīt zem vāka 30 minūtes, līdz zirņi kļūst mīksti un pilnībā izvārījušies.
Pievieno sāli un zaļumus.
Sablenderē vai citādi pārtaisa masu biezenī.
Gī sviestā apcel čili, ķimenes, koriandru un kurkumu.
Pielikt tās biezenim. Samaisa.
Pasniedz.
No ājūrvēdas viedokļa, šī zupa piemērota pittas tipam, neizmantojot čili. Vātas un kaphas tipa cilvēki arī var baudīt šo zupu, taču bez ingvera, kas viņus pārāk atvēsina.