Ar dievu un planētu atbalstu 0


“Ar Dieva un sava guru svētību es darbojos arī astroloģijā. Tam gan tagad atliek maz laika,” ar nožēlu atzīst Sohans. “Ir īpašas meditācijas par planētām un pieciem elementiem, no kā sastāvam. Saskaņā ar hinduismu šie pieci elementi ir vareni dievi, piemēram, citiem Indijā agni ir vienkārši uguns, bet mums – Agni Devata. Ja organismā nav uguns, ķermenis ir auksts, citiem vārdiem, tajā nav dzīvības. Visa barība taču tiek sagremota ar uguni. Dzīvība tātad ir uguns paveids. Mūsu uguns dievībai ir īpaša mantra, simbols un diennakts laiks, kad skaitīt lūgšanu. Tas viss, lai noturētu uguni līdzsvarā.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Pazīmes, ka tu patērē pārāk daudz olbaltumvielu 2
Krievijā trīskāršojušies “vārti uz elli”, kas var aprīt zemi un ciemus
Kokteilis
Optiskās ilūzijas tests. Pasaki, ko tu attēlā ieraudzīji pirmo, un atklāj savas visslēptākās vēlmes
Lasīt citas ziņas

Līdzīgi ir ar gaisu – bez skābekļa mēs nomirtu nieka piecās minūtēs. Gaisa dievības vārds ir Vayu Devata, arī tai ir īpašas mantras un rituāli. Ja tā padomā, skābeklis ir arī smadzeņu un nervu sistēmas barības paveids.”

Meditācijas un joga ir ļoti jaudīgi instrumenti, taču jābūt ticībai sirdī, lai tie iedarbotos, saka ārsts. “Tā ir mistērija!” Sohans emocionāli izsaucas. “Zinātniekiem nav viegli izskaidrot, kā rodas saslimšanas, kas ir patiesais iemesls, tāpēc saka, ka daudzas slimības ir neārstējamas. Piemēram, vēzis – viens cilvēks no tā atveseļojas, bet cits ar tādiem pašiem simptomiem un to pašu ārstēšanu neatveseļojas. Mēs to saucam par karmu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Esmu pārbaudījis pulsu vairāk nekā 20 000 cilvēku visās pasaules malās. Esmu sastapis 70 gadu vecus cilvēkus, kuru pulsam ir tik skaists ritms kā 20 gadu vecumā, bet daudziem jauniem cilvēkiem ir veselības problēmas, kaut gan viņi lieto ekoloģisku, dabiski audzētu pārtiku. Kā zinātne to var izskaidrot? Bet ar karmu iespējams strādāt.”

Kas der visiem, neder nevienam

Piekrītot, ka cilvēks savas veselības labā ļoti daudz var darīt pats, taujāju pēc kādiem ieteikumiem, receptēm, ko varētu izmantot ikdienā. Sohans mani drusku atvēsina – esot grūti dot ieteikumus kaut vai ēdienkartei, jo katram ir atšķirīga ķermeņa konstitūcija. Ir vata, pita un kapha un šo došu kombinācijas. Nezinātājs pats savējo nemaz nevarot noteikt, tāpēc labāk veikt pulsa diagnostiku pie zinoša ārsta, kurš precīzi pateiks, kādas problēmas varētu rasties un ko tāpēc vajadzētu vai nevajadzētu ēst. Pat tāds nevainīgs šķidrums kā tēja vienam var nākt par labu, bet citam – par sliktu, par citiem ēdieniem pat nerunājot! Ir svarīgi zināt, kas ir tavi ēdieni un dzērieni. Ēdienkarte jāpielāgo arī konkrētai saslimšanai, ja tāda ir.

Tomēr man izdodas pierunāt Sohanu kaut vai nedaudz vispārināt ieteikumus, un viņš ir gatavs dalīties savos vērojumos par mūsu – eiropiešu – veselības problēmu izcelsmi un šo to rekomendēt, pēc mana lūguma īpaši pievēršoties sievietes veselībai.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.