Aicinām pavasari mājās! Ieteikumi burvīgu ziedu kompozīciju pagatavošanai 0
Čaklākās saimnieces jau ir izplaucējušas bērzu un ievu zarus, no meža atnesušas arī melleņu mētras, kas, ūdenī ieliktas, ver ziediņus. Tuvojoties Lieldienām, mājokli varam rotāt gan ar apjomīgām, gan nelielām sīpolpuķu un telpaugu kompozīcijām.
“Ziedi uzlabo garastāvokli, tāpēc svētku reizē būtu vērts parūpēties ne tikai par ēdieniem, ko celt Lieldienu galdā, bet arī gādāt par telpu izdaiļošanu,” iesaka ziedu salona Elizete īpašniece, floriste Sanita Cipruse.
UZZIŅA
• Neļķes un rozes var atrasties vienā vāzē, taču tad abas pārstāj smaržot. Savukārt kreimenīšu stiprā smarža nonāvē citas pavasara puķes – neaizmirstulītes un arī vizbulītes.
• Parasti grieztās puķes novīst tāpēc, ka kāts nespēj ziedu ilgstoši apgādāt ar ūdeni un barības vielām. Ūdeni ieteicams mainīt katru dienu, bet vāzes rūpīgi jāizmazgā, it sevišķi māla trauki, jo porainajā materiālā uzkrājas daudz vairāk baktēriju nekā stikla un porcelāna vāzēs.
• Lai ierobežotu ūdens iztvaikošanu caur lapām un kāti nepūtu, liekās lapas jānogriež.
• Auksts ūdens kavē augu fizioloģiskos procesus, tam jābūt istabas temperatūras (+18…+20 °C).
• Grieztas puķes necieš tiešu saules gaismu, caurvēju, tabakas dūmus un ļoti siltas telpas.