Nozīmīgākās sugas un šķirnes 0
Asinssarkanajam amarantam (Amaranthus cruentus) ir gaiši zaļas, ovālas lapas. Zemēs, kur šis augs izplatīts, audzē šķirnes ‘Fotete’, ‘Green Spinach’, ‘Stubby’. Garas, sarkanas un zaļas astes veido šķirnes ‘Green Thumb’, ‘Hot Biscuits’, ‘Oeschberg’. Šādi amaranti lieliski izskatās apstādījumos un izmantojami floristikā gan vasarā, gan ziemā.
Astainajam amarantam (Amaranthus caudatus) jeb lapsastei, kaķastei ir trausli, 70–100 cm augsti stumbri, zaļas vai tumši sarkanas lapas. Sīki, sarkani vai zaļi nokarenā vārpskarā sakopoti ziedi plaukst no jūlija līdz septembrim. Dienvidamerikā amaranta lapas bieži izmanto pārtikā. Daudzviet tropu un subtropu apgabalos augs viegli pāriet savvaļā un aug kā daudzgadīgs augs. Eiropas ziemeļu daļā astaino amarantu audzē kā viengadīgu krāšņumaugu.
Trīskrāsu amarantam (Amaranthus tricolor) jeb Ķīnas spinātiem ir sarkanas, dzeltenas vai zaļas lapas un zaļbalti ziedi. Pazīstamākās šķirnes ir ‘Lal Sag Rouge’, ‘Tampala’, ‘Banerjee’s Giant’, ‘Crystal’. Ļoti izskatīgas ir dekoratīvās šķirnes, piemēram, ‘Splendens Perfecta’ ar dzelteni sarkanām pielapēm, to dēvē par vasaras puansetiju.