Adžapsandali – dārzeņu sautējums gruzīnu gaumē 0
Recepti piedāvā gruzīnu restorāna “Pirosmani” īpašniece Kmara Svanidze.
Adžapsandali – dārzeņu sautējums (4 – 6 porcijas)
• 0,5 kg kartupeļu,
• 0,6 kg baklažānu,
• 2 lieli tomāti,
• 1 ēdamkarote tomātu pastas,
• 2 lieli sīpoli,
• 2 zaļas un 2 sarkanas saldo piparu pākstis,
• 3 ķiploka daiviņas,
• 3 lauru lapas,
• pa šķipsnai koriandra, maltu sarkano un melno piparu, sāls,
• cepšanai – eļļa.
Kartupeļus, baklažānus un sīpolus sagriež nelielās šķēlēs vai gabaliņos un kopā ar lauru lapām liek dziļā pannā, pievieno eļļu, uzliek vāku un cep uz vidējas uguns, pa laikam apmaisot, kamēr dārzeņi mīksti. Tikmēr tomātus blanšē, nomizo, sagriež gabaliņos un pievieno pārējiem dārzeņiem vienlaikus ar tomātu pastu, kas samaisīta ar 3 ēdamkarotēm ūdens. Sautē vēl apmēram 3 minūtes, tad pievieno strēmelēs sagrieztus saldos piparus, sasmalcinātus ķiplokus un pieber garšvielas. Samaisa, pārsedz ar vāku un sutina vēl dažas minūtes, kamēr ir gatavs.