Publicitātes foto

Seno acteku ikdienas ēdiens – tortiļas! Tās var ēst gan karstas, gan aukstas 8

Kādu dienu (arī ziemīgu vai pavasarīgu pikniku) var veltīt tortiļām. Šie kukurūzas mīklas plāceņi bija acteku ikdienas pārtika jau XVI gadsimtā. Tortiļas ir līdzīgas jau zināmajam lavašam un lieliski aizstāj maizi. Tās nopērkamas veikalos, un to izmērs ir atkarīgs no paredzētā izmantojuma, visplašāk lietotās ir 20,3 cm un 25,4 cm tortiļas, jo tās var izmantot daudzu dažādu ēdienu pagatavošanai.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Tās var ēst gan karstas, gan aukstas, bet uzkarsēta tortiļa ir mīkstāka. Ja tortiļas silda cepeškrāsnī, tad 80– 100 °C temperatūrā būs nepieciešamas 15–20 minūtes. Savukārt mikroviļņu krāsnī pietiks ar 30 sekundēm. Tortiļas var izvietot uz sausas pannas un uzsildīt no abām pusēm, karsēšanai var izmantot grilu.

Tortiļas loksnēs var ievīstīt:

• uz pannas apceptu gaļu, kas papildināta ar dārzeņiem un pupiņām vai kukurūzu;

• konservēta tunča gabaliņus;

CITI ŠOBRĪD LASA

• gabaliņos sagrieztus svaigus dārzeņus un lapu salātus vai arī salātus, kas pagatavoti no avokado un vārītām olām;

• brokastu olu kulteni.

Bieži vien tortiļai pievieno dažādas skābā krējuma, majonēzes vai kečupa mērces. Tortiļu var salocīt dažādos veidos: kā nelielas aploksnes, vienkārši pārlocīt uz pusēm vai apgriezt rullīti, salocīt trijstūri, piemēram, kā pankūkas.

Gaļas un siera tortiļa

Sastāvdaļas

• lielā tortiļas loksne

• 300 g vistas vai liellopa filejas

• tomāts

• sarkanais sīpols

• 130 g siera

• garšvielas ar čili

• sauja zaļo salātu

• eļļa cepšanai

Pagatavošana

Novāra gaļu un sagriež mazos stienīšos. Tortiļu apcep tikai no vienas puses.

Apgriež uz pannas un uz apceptās puses uzkaisa rīvētu sieru, uzliek gaļas gabaliņus, smalki sagrieztu sīpolu, tomātu ripiņas, garšvielas.

Cep (uzsilda) uz lēnas uguns.

Pasniedz ar svaigiem salātiem un mērcītēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.