Foto – Gints Ivuškāns

Ābolu un brūkleņu sacepums ar rudzu drumstalām 0

Sastāvdaļas
1 kg ābolu
100 g brūkleņu
500 ml dabiskā jogurta bez piedevām
50 kukurūzas cietes
70 g cukura + vēl mazliet, ko pievienot jogurtam
100 g rudzu miltu
70 g sviesta

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ābolus nomizo un sagriež gabalos. Jogurtā iemaisa kukurūzas cieti un cukuru pēc garšas.
Rudzu miltus, sviestu un 70 g cukura ar rokām saberž, lai veidotos drumstalas.
Cepamtraukā liek ābolus, ieber brūklenes un visu pārlej ar jogurta masu. Uzbārsta rudzu drumstalas. Cep cepeškrāsnī 180 °C 40 minūtes.

Šis deserts izdodas lielisks, ja to gatavo čuguna katlā un ierušina karstās ugunskura oglēs. Ja ir cieši pieguļošs katla metāla vāks, arī uz tā saber karstas ogles. Šādu katlu ar gatavu sacepumu paņēmām līdzi laivā. Pēc pāris stundām mielojāmies ar vēl siltu desertu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.