Publicitātes foto

Ābolu sulas uzputenis ar rudzu miltiem. Kārdinoša recepte! 0

Uzputenis no svaigi spiestas Latvijas ābolu sulas un rudzu miltiem ar īsto vaniļas pienu un dzērvenēm.

Reklāma
Reklāma
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Kāpēc amerikāņu karavīri brauca tur, kur nedrīkstēja? Izskan aizdomīga versija
Kokteilis
Latviešu daiļavu TOP 10: sievietes, kuru šarms neatstāja vienaldzīgu pat mākslīgo intelektu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana: 20min
Daudzums: 4 porcijas
Sastāvdaļas:

Pagatavošana

No āboliem izspiež sulu, un liek katlā, lai uzvārās, kad sula sāk vārīties maisot pievieno rudzu miltus un ļauj applaucēties, maisot kādas divas minūtes, kad tas izdarīts, katlu ar iegūto masu ņem nost no plīts.

CITI ŠOBRĪD LASA

Olām atdala dzeltenumu no baltuma, baltumu ieliek ledusskapī.

Dzeltenumu saputo ar cukuru (100g), kamēr cukurs gandrīz izkusis, iegūto masu pievieno karstajiem noplaucētajiem miltiem, un kārtīgi iemaisa iekšā veidojot viendabīgu masu. Olas baltumu saputo stingrās putās un iecilā tos iegūtajā karstā miltu masā, gatavo produktu liek ledusskapī atdzesēt.

Pienu uzkarsē, bet ne uzvāra kādas 5 minūtes ar nedaudz cukura (30 g) un uz pusēm pārgrieztu vaniļas pāksti, pienu arī atdzesējam.

Dzērvenes var savārīt ar nedaudz cukura un, lai būtu patīkamāka baudīšana, ieteicams izberzt caur sietiņu.

Publicitātes foto

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.