Ābolu sulas uzputenis ar rudzu miltiem. Kārdinoša recepte! 0
Uzputenis no svaigi spiestas Latvijas ābolu sulas un rudzu miltiem ar īsto vaniļas pienu un dzērvenēm.
Pagatavošana: 20min
Daudzums: 4 porcijas
Sastāvdaļas:
Pagatavošana
No āboliem izspiež sulu, un liek katlā, lai uzvārās, kad sula sāk vārīties maisot pievieno rudzu miltus un ļauj applaucēties, maisot kādas divas minūtes, kad tas izdarīts, katlu ar iegūto masu ņem nost no plīts.
Olām atdala dzeltenumu no baltuma, baltumu ieliek ledusskapī.
Dzeltenumu saputo ar cukuru (100g), kamēr cukurs gandrīz izkusis, iegūto masu pievieno karstajiem noplaucētajiem miltiem, un kārtīgi iemaisa iekšā veidojot viendabīgu masu. Olas baltumu saputo stingrās putās un iecilā tos iegūtajā karstā miltu masā, gatavo produktu liek ledusskapī atdzesēt.
Pienu uzkarsē, bet ne uzvāra kādas 5 minūtes ar nedaudz cukura (30 g) un uz pusēm pārgrieztu vaniļas pāksti, pienu arī atdzesējam.
Dzērvenes var savārīt ar nedaudz cukura un, lai būtu patīkamāka baudīšana, ieteicams izberzt caur sietiņu.