Ābolu smūtijs ar ingveru. Viltībiņa, lai augļi saglabā krāsu! 0
Sastāvdaļas
2 lielām glāzēm
5 piparmētru kāti
2 āboli
1 neliels ingvera gabals
250 ml ābolu sulas
2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
2 bumbiņas citrona sorbeta
1 ēdamkarote kanēļa
1/2 ēdamkarotes malta muskatrieksta
1 ēdamkarote laimu sulas
6 šķēlītes laima dekorēšanai
Pagatavošana
1. Piparmētras noskalo, nosusina, noplūc lapiņas un tās smalki saplucina. “Abolus un ingveru nomizo, ingveru sarīvē, āboliem izgriež serdes un mīkstumu sīki sagriež.
2. Ingveru kopā ar āboliem, ābolu sulu, sīrupu un citrona sorbetu liek blenderī un maļ, līdz smūtijs iegūst vēlamo konsistenci.
3. Visbeidzot visu pamatīgi sajauc ar garšvielām un piparmētrām. Pilda glāzēs un rotāa ar laima šķēlītēm.
Virtuves gudrības
Sagriezti augļi, saskaroties ar gaisu, nekļūst brūni, ja tos uzreiz pēc sagriešanas uz mirkli iemērks sālsūdenī. Nelielai bļodiņai pietiks ar 2-3 šķipsniņām sāls. Augļi nekļūst sāļi, un, piemēram, banāns arī pēc divām stundām, saskaroties ar gaisu, neapbrūn.