Ābolu pīrāgs – vienkārša recepte, kas izdosies ikvienam 2
Sastāvdaļas mīklai – 200 g sviesta, 3 glāzes miltu, 2–3 ēdamkarotes krējuma, 200 g cukura, naža gals sāls.
Pildījums: 4–5 skābi āboli, 1 banāns, 1 citrona rīvēta miziņa, 300 g krējuma, 3 ēdamkarotes cukura, 2–3 ēdamkarotes ievārījuma.
Pagatavošana.
Sviestu sakapā kopā ar izsijātiem miltiem, pievieno cukuru, sodu, samaisa, pievieno krējumu un iejauc stingru mīklu. 30 minūtes patur mīklu ledusskapī.
Tikmēr sagriež ābolus šķēlītēs, banānus – aplīšos. Izrullētu mīklu liek cepešpannā, pārklāj ar ābolu un banānu šķēlēm. Pārlej krējuma, cukura un ievārījuma maisījumu.
Sakarsētā cepeškrāsnī cep 20 minūtes 190 grādu temperatūrā. Ābolu pīrāgam pārkaisa pūdercukuru vai kanēli.