Ābolu–ingvera siltais dzēriens 0
Autore: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
• 1 l svaigi spiestas ābolu sulas
• 2 ēdamkarotes rīvēta ingvera
• kanēļa standziņa
• 5 krustnagliņas
• 5 smaržīgie pipari
• citrons vai apelsīns pasniegšanai
Karstumizturīgā traukā liek ingveru un garšvielas. Pārlej ar 100 ml verdoša ūdens un ļauj ievilkties 15 minūtes, pēc tam nokāš. Nedaudz uzsilda ābolu sulu un pievieno ingvera uzlējumu. Samaisa. Ja āboli skābi, pievieno pāris ēdamkarošu cukura. Pasniedz siltu.
PADOMS
Izvēloties veikalā ingvera sakni, to ieteicams mazliet papētīt. Ja tās viens gals ir apkaltis, redzamas pat pelējuma pēdas, ingvers nesmaržo jauki un neizskatās sulīgs, no tādas saknes neiznāks gards dzēriens.