Ābolu etiķī marinēti burkāniņi. Kraukšķīgi un veselīgi! 1
Pagatavošana
1. Burkānus notīra, nomazgā un sagriež ne pārāk plānās šķēlītēs vai, ja burkāni lieli, tās vēlreiz pārgriež uz pusēm.
2. Liek verdošā ūdenī un vāra 8-10 minūtes (ne ilgāk!).
3. Pagatavo marinādi. Dziļā traukā sajauc 125 ml istabas temperatūras dzeramā ūdens, 125 eļļas (bez aromāta), 100 ml etiķa, saspiestas ķiploku daiviņas, sakapātus pētersīļus un visas pārējās sastāvdaļas. Kārtīgi izmaisa.
4. Gatavos burkānus nokāš sietiņā.
5. Kad ūdens notecējis, burkānus uzreiz pārliek dziļā traukā un pārlej ar marinādi. Atstāj uz galda uz 1 stundu.
6. Pēc tam pārlej burkā ar hermētiski noslēdzamu vāku un liek ledusskapī uz 8 stundām.
Labu apetīti! Ja recepte iepatikās, pārsūti arī draugiem!