Foto – Aija Geida

Ābolu – dzērveņu kraukšķis. Ļoti gards ir silts kopā ar saldējumu 0

Sastāvdaļas
• 4 āboli
• Sauja dzērveņu
• 75 g kviešu miltu
• 100 g auzu pārslu
• 80 g mīksta sviesta
• 160 g brūnā cukura
• ½ tējkarotes malta muskatrieksta
• ½ tējkarotes malta kanēļa

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ābolus sagriež lielos gabalos. Cepamo veidni ietauko un saber tajā ābolu gabalus un dzērvenes. Bļodā sajauc cukuru kopā ar kviešu miltiem, mīkstu sviestu, auzu pārslām, maltu muskatriekstu un kanēli. Šīs drumstalas pārkaisa āboliem un cep + 190 °C aptuveni pusstundu.

Var pasniegt siltu kopā ar vaniļas saldējumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.