Foto: Shutterstock

Ābolu čatnijs – izcila piedeva gaļas ēdieniem. Kā to pagatavot? 1

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Čatnijs ir brīnišķīga piedeva cūkgaļas cepetim un jebkuram gaļas ēdienam. Tā pagatavošanā vislabāk der skābas garšas pašmāju āboli. Šīs ļoti garšīgās piedevas pagatavošana neprasa ne lielus finansiālus ieguldījumus, ne kulinārijas prasmes. Izdosies katram un rezultāts pavisam noteikti neliks vilties!

Sastāvdaļas:

• 1 kg skābas garšas ābolu
• 1 kg sīpolu
• 200 g brūnā cukura
• 150 ml sausā baltvīna

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Ābolus nomizo, pārgriež, izņem sēklotni, sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Sagrieztos ābolus un sīpolus liek katliņā, uzbārsta cukuru, pārlej baltvīnu, katliņa saturam pārsedz cepampapīru (vāku neliek, jo tad veidosies kondensāts!) un uz vidējas liesmas karsē aptuveni pusstundu. Kad izveidojusies vienmērīga masa, čatnijs ir gatavs. Ledusskapī var uzglabāt līdz 10 dienām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.