Ābolu – aveņu sambuks ar ātro vaniļas mērci 0
Sambuks
Saldenus vasaras ābolus sarīvē ar visu mizu, bet bez serdēm, liek katliņā, pielej ūdeni un vāra, līdz āboli izšķīduši. Pieliek avenes apmēram 1/5 no ābolu masas, cukuru pēc garšas, samaisa, uzvāra un atdzesē. 800 g gatavajā biezenī iecilā stingrās putās saputotus 3 tītaru olu (6 vistu olas) baltumus. Sambuku atdzesē.
Vaniļas mērce
3 tītaru olu (6 vistu olu) dzeltenumus saputo ar 2 ēdamk. cukura un 1 tējk. vaniļas cukura vai vaniļas pāksti un pielej 100 ml piena, lai izveidojas viendabīga masa. Uzvāra 900 ml piena, pielej olu un piena maisījumu un pievieno 1 ēdamk. cietes, kas izšķīdināta nelielā ūdens daudzumā, un uzvāra. Kartupeļu cieti izmanto laika taupīšanai, lai mērce nav jāvāra ūdens peldē.