Franču sīpolu zupa 0

Uzskatu, ka šī zupa ir Francijas esence. Laikietilpīgs process, bet noteikti ir tā vērts. Visi slavēs! Es parasti izvāru daudz buljona un to sasaldēju. Tad var gatavot zupu biežāk, jo buljonu vārīšana aizņem visvairāk laika.

Reklāma
Reklāma

Paredzēts: 6 cilvēkiem

“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Nepieciešams:
Sīpoli – 750 g
Sviests – 100 g
Brendijs – 50 ml
Liellopu buljons – 2 L
Baltmaize – 6 lielas vai 12 mazas šķēles
Sarīvēts Ementāles, Grijēras vai Holandes siers
Milti – 1 ēdamk.
Konjaks – 100 ml
Sabiles ābolu sidrs, pussausais – 200 ml
Cukurs – 2 ēdamk.
Sāls un piecu piparu maisījums

Pagatavošana:
Sīpolus sagriež plānos gredzenos. Pannā izkausē sviestu, pieber sāli un piparus, uzliek vāku un, ik pa brīdim apmaisot, sautē 20–30 minūtes. Pa to laiku uzkarsē buljonu. Kad sīpoli ir mīksti, pieliek cukuru un sautē vēl 10 minūtes, tad pieliek miltus, karsē vēl piecas minūtes. Pēc tam sīpolus pievieno buljonam un vāra 15 minūtes. Pielej klāt Sabiles sidru un brendiju vai konjaku un vāra vēl piecas minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kamēr zupa vārās, sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Apgrauzdē maizi, apziež ar sviestu un pārkaisa ar sarīvētu sieru. Kad zupa ir gatava, to salej sešos ugunsizturīgos traukos, uz katra uzliek grauzdiņu ar bagātīgi uzbērtu sieru. Traukus liek cepeškrāsnī, augšējā plauktā, un karsē, līdz siers ir izkusis, kļuvis skaisti brūns un burbuļo. Bon appetit!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.