Foto: Aija Geida

Sezonā! Ābolmaize ar kefīru – mutē kūstošs gardums ar drumstalām 10

Sastāvdaļas – 900 g saldu ābolu, 135 g sviesta, 140 g cukura, 300 ml kefīra, 150 g kviešu miltu, 1/4 tējkarotes sodas, naža gals kurkumas.

Reklāma
Reklāma
Veselam
saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
“Bruņumašīnā atrasti trīs miruši ASV karavīri. Ceturtais tiek meklēts…” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 265
TV24
Putina propagandisti uzkāpuši uz pamatīgas “melnās strīpas”
Lasīt citas ziņas

Drumstalām – 110 g kviešu miltu, 100 g cukura, 110 g sviesta.

Pagatavošana.

Mīklai uz mazas uguns katliņā izkausē sviestu, pēc tam pievieno cukuru un kefīru. Atsevišķā bļodā kviešu miltiem pieber sodu un kurkumu. Abas masas sajauc kopā un izmaisa ar karoti – mīklai jābūt tik biezai kā skābajam krējumam. Ļauj, lai 15 minūtes sabiezē. Pa to laiku nomizo ābolus, izņem serdes un tos sagriež astoņās daļās. (Ja miziņas ir plānas, tās var atstāt.) Cepampannu ieziež ar eļļu, pārkaisa ar miltiem un ielej mīklu. Virsū kārto ābolus. Drumstalām sajauc kopā visas sastāvdaļas – to dara ar pirkstu galiem, lai veidojas nevis mīkla, bet drupačas. Tās uzkaisa āboliem un kūku cep +190 °C aptuveni 25–30 minūtes, līdz zeltaini brūna.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.